Česta pitanja

 • Televizori.ba je registrovana domena firme ORSA d.o.o.

  Adresa: Džemala Bijedića 185 (Hotel Radon Plaza), e-mail: info@orsa.ba, info-telefon: 033 843 843.

  Radno vrijeme: pon-pet: 8:00 do 17:00 svaki radni dan.

  Web shop je otvoren za narudžbe 0-24h.

 • Svakodnevnim ažuriranjem naše web stranice pružamo pravovremene informacije o svim dostupnim modelima i njihovim uvijek aktuelnim cijenama, tako da su informacije u najvećem broju slučajeva tačne. Ulažemo maksimalne napore u održavanju informacija. Ipak, ne možemo 100% garantovati za tačnost svih informacija o proizvodima i njihovim cijenama, jer su u izuzetnim slučajevima moguća odstupanja informacija koje dobijamo od naših dobavljača i informacija koje su prikazane na web stranici. U slučaju bilo kakve promjene vezane za naručeni proizvod, obavezujemo se revidirati narudžbu i konktaktirati kupca da lično dogovorimo o mogućim alternativama. Fotografije proizvoda ne moraju uvijek odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi i treba ih shvatiti samo kao informativnu ilustraciju.

 • Na svakom artiklu stoji obavijest o raspoloživosti. Svakodnevnim ažuriranjem naše web stranice pružamo pravovremene informacije o svim dostupnim modelima i njihovim uvijek aktuelnim cijenama. Ukoliko proizvod trenutno nije raspoloživ možete se prijaviti za primanje obavijesti kada artikl postane dostupan.

 • Jednokratno možete platiti sljedećim karticama: MasterCard, Maestro, Visa, AmericanExpress - svih banaka.

  Kartice sa kojima možete platiti do 12 rata su: UNICREDIT BANKA - Visa CLASSIC, INTESA SANPAOLO BANKA - VISA ELECTRON INSPIRE i AMERICAN EXPRESS.

 • 1. Pouzećem / Gotovinom - Plaćanje pouzećem vam omogućava da iznos narudžbe platite prilikom same dostave na željenu adresu, i to tek kada robu vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem je moguće i u slučaju da ste odlučili da robu preuzmete lično na našoj adresi. Plaćanjem pouzećem se isključivo vrši u gotovini, i to kuriru dostavne službe, odnosno odgovornom licu ako ste se odlučili da paket preuzmete lično na našoj adresi.

  2. E-banking / Virman - Narudžbu plaćate putem internet bankarstva ili općom uplatnicom. Podatke za plaćanje ćete dobiti po završetku narudžbe. (Potrebno je kod vrste plaćanja odabrati plaćanje e-bankingom/virmanom.)

  3. Karticom jednokratno - Kartice koje prihvatamo: MasterCard, Maestro, Visa, AmericanExpress - svih banaka.

  4. Karticom do 12 rata - Kartice sa kojima možete platiti do 12 rata su: UNICREDIT BANKA - Visa CLASSIC, INTESA SANPAOLO BANKA - VISA ELECTRON INSPIRE i AMERICAN EXPRESS. U tabeli pored možete vidjeti finalnu cijenu za konkretan proizvod kao i iznos mjesečne rate (na 12 mjeseci). U slučaju da ste odabrali manji broj rata onda se ukupan iznos dijeli sa odabranim brojem rata.

  5. Karticom do 36 rata - Kartice sa kojima možete platiti do 36 rata su: Sparkasse bank - MasterCard Shop&Fun kartica, BBI banka - Visa kupovna kartica, Sberbank BH - Kartica na rate - Cash Card, Raiffeisen bank - VISA Magic Card. Prilikom plaćanja jednom od navedenih kartica svaki iznos kupovine biće podijeljen na već ranije definisan broj rata dogovoren sa Vašom bankom (do 36 rata maksimalno), a u zavisnosti od potrošenog iznosa. nije potrebno birati broj rata.

 • Za razliku od klasičnih prodavnica, mi smo oslobođeni plaćanja skupih renti poslovnih prostora, zakupa velikih skladišta, kao i svih ostalih troškova koji idu uz to. Uređaje nabavljamo direktno od dobavljača (nema posrednika), imamo usklađenu dinamiku prodaje i skladištenja velikog broja uređaja. Sve to nam omogućava da kupcu ponudimo bolju cijenu.

 • Svaki televizor u našoj ponudi je nov. Bavimo se isključivo prodajom novih televizora.

 • Posao dostave povjerili smo kurirskoj službi A2B Express, i to uglavnom iz tri razloga: brza dostava, mogućnost praćenja pošilje i osiguranje robe u prevozu. Na taj način smo sigurni da će paket do kupca stići u dogovorenom roku i neoštećen.

 • Robu dostavljamo u bilo koje mjesto u BiH u najvećem broju slučajeva za 24h, odnosno 48h.

 • Dostava je potpuno besplatna i podrazumijeva dostavu u svako, pa i najmanje mjesto u Bosni i Hercegovini.

 • Odgovor je DA. Prilikom online narudžbe firme imaju mogućnost da unesu "naziv firme" i odaberu "virmanski način plaćanja". Potom vam šaljemo predračun naslovljen na vašu firmu. Televizor se dostavlja brzom poštom, sa svom pratećom dokumentacijom (ovjerena garancija, fiskalni račun, A4 račun). Možete nas kontaktirati i direkno kako bi Vam pomogli sa ovim jednostavnim koracima.

 • Ovlašteni servisi za sve uređaje kupljene kod nas su jasno i precizno navedeni u garantnom listu. U slučaju kvara na proizvodu, proizvod će se isključivo servisirati u ovlaštenom servisu. Ovlašteni servis je dužan proizvod popraviti u zakonski određenom roku. Ako se proizvod ne može popraviti u navedenom roku on će biti zamjenjen za drugi ili u dogovoru sa vama biti zamjenjen za novac.

 • Svaki televizor u našoj ponudi je označen sa tačnim trajanjem garancije. Sami proizvođači televizora su odredili uslove i trajanje garancije u našoj zemlji. Obično je to 24 ili 60 mjeseci, zavisno o kojem brandu se radi, odnosno da li je u pitanju neka promotivna akcija gdje se nudi duži garantni rok od standardnog. Kupovinom televizora, ulazite u redovni garantni rok prema Zakonu o zaštiti potrošača u BiH.

 • U tom slučaju najbolje bi bilo da nas kontaktirate direktno, nazovete ili pošaljete e-mail. Potom ćemo provjeriti mogućnost dobavljivosti uređaja i o tome vas informisati.

 • Trenutno dostavljamo samo unutar Bosne i Hercegovine. Ipak, narudžbe su moguće iz bilo kojeg dijela svijeta, s tim da dostava se vrši na dogovorenu adresu unutar Bosne i Hercegovine.

 • Odgovor je DA. Potrebno je da nas kontaktirate bilo pozivom na telefon ili emailom te obavijestite da želite R1 račun.

 • Potrebno je kod koraka br. 2 (podaci za plaćanje) odaberete opciju da proizvod želite da dostavite na drugu adresu. Na taj način račun se šalje na Vašu adresu, a proizvod na adresu koju ste odabrali za dostavu.